Σημαντικότερα άρθρα

Από το Blogger.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα, δώρα, οικονομική κρίση, δεν παίρνω ποια χριστουγεννιάτικο δώρο από τη δουλειά μου, όλες αυτές είναι η πρώτες σκέψεις που μας  έρχονται πλέον όταν βλέπουμε ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Κάθε πέρυσι και καλύτερα, τα καταστήματα της γειτονιάς και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα περιμένουν αυτές τις μέρες να πάρουν μια οικονομική ανάσα.



  Ακολουθούν απλοί κανόνες, για να υλοποιήσουμε μια ασφαλή online αγορά:

Εμπορικές στατιστικές λένε ότι φέτος το αγοραστικό κοινό έχει στραφεί στο διαδίκτυο για να κάνει τις αγορές του καθώς οι τιμές είναι δελεαστικές, ανταγωνιστικές και λόγο εορτών υπάρχουν πολλές συμφέρουσες προσφορές, σε όλους τους τομείς. Π.Χ.,
Πληροφορική, δώρα, ταξίδια-διακοπές, και πολλά άλλα.

Όμως όταν οι αγορές μας υλοποιηθούν από το
Internet το λεγόμενο Shoping therapy δεν υφίσταται, αλλά λόγο εξοικονόμησης αρκετών χρημάτων το προτιμάμε.

Όταν αποφασίσουμε να αγοράσουμε κάτι από το Διαδίκτυο πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη λέξει “
hackers” , και να εξακολουθήσουμε πιστά κάποιους κανόνες, για να υλοποιήσουμε μια ασφαλή αγορά.

  • 1.)     Επιλέγουμε κάποιο ασφαλή δίκτυιο για να περάσουμε στην αγορά που επιθημούμε, δηλαδή δεν μπαίνουμε από ένα WIFI που έχουμε ανακαλύψει στη γειτονία μας και το χρησιμοποιούμε δωρεάν

  • 2.)    Ένα ασφαλή δίκτυο του σπιτιού μας ή της δουλειάς μας χωρίς κάποιο και μάλιστα ενημερωμένο anti-virus δεν μας καλύπτει για μια ασφαλή αγορά. Εάν δεν διαθέτετε anti-virus υπάρχου αρκετά δωρεάν και μάλιστα αξιόπιστα.

  • 3.)    Συνήθως για να ολοκληρωθεί μια online αγορά πρέπει να γραφτούμε εως μέλη στο site που έχουμε επισκέπτη. Στην εγγραφή προσέχουμε όλα τα στοιχεία να είναι πραγματικά και το βασικότερο χρησιμοποιούμε δυνατά passwords. Προτείνετε να χρησιμοποιείτε γράμματα, αριθμούς και σύμβολα για να ισχυροποιηθεί το passwords (ΠΟΤΕ  123456  μπορείτε 1@e$s6).

  • 4.)    Ποτέ να μην εμπιστεύεστε sites που σας ήρθε διαφήμιση του μέσο email και πόσο κιόλας εάν δεν έχετε επιλέξει εσείς να σας αποστέλλονται διαφημίσεις του.
    Προτιμάτε τα sites που έχουν «https» στην url διεύθυνση τους προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια

  • 5.)    Φυσικά πρέπει να προσέχετε τις πολύ μεγάλες προσφορές για παράδειγμα “Laptop με i5, 2GB ram, 550gb Disk” μόνο 220 €  ή iPhone 4S με 180 € είναι λίγο απίθανο.
    Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση του Ricardo.gr site δημοπρασιών που έχει την εκεί μπορείτε να δείτε την αξιοπιστία του «πωλητή».

  • 6.)    Οι όροι που αναγράφονται σε κάθε site που μπορεί να πουλήσει online είναι αρκετοί κα βαρετοί, αλλά σίγουρα αξίζει το κόπο και τον χρόνο διότι μπορείτε να αποφύγετε αρκετές από τις παγίδες που μπορεί να κρύβονται.

  • 7.)    Τελευταία άφησα την παραλαβή του εμπορεύματος. Εμπειρικά θα σας προτείνω να ψωνίζεται από μεγάλα και αναγνωρισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Getitnow, myhome και άλλα πολλά και πάντα μα πάντα να παραλαμβάνετε το εμπόρευμα με τον τρόπο της Αντικαταβολής. Είναι ο ποιο σίγουρος και αξιόπιστος τρόπος.


Κατά γενική ομολογία οι online αγορές μας εξοικονομούν πολλά χρήματα και χρόνο, δεν μας περιορίζουν στην Ελληνική αγορά, (Εάν και έχει αναβαθμιστεί πάρα μα πάρα πολύ τα 3 τελευταία χρόνια) και τελευταίο δίνετε η δυνατότητα πλέον να πουλάμε και εμείς τα αντικείμενα που δεν θέλουμε χωρίς να έχουμε δικό μας ηλεκτρονικό κατάστημα π.χ Ricardo.gr.

Παράδειγμα ευκαιριών στο
Ricardo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολικα βιβλια

Oι σύνδεσμοι είναι: (σχολικα βιβλια κατεβασμα download school books)
1.)Βιβλία Δημοτικού
2.)Βιβλία Γυμνασίου
3.)Παροράματα βιβλίων Δημοτικού – Γυμνασίου
4.)Προσχολική Αγωγή
Βιβλία τα οποία διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο μπορείτε να ανακτήσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο του αντίστοιχου μαθήματος από την αρχική ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Επίσης, βιβλία διατίθενται και από τον διαδικτυακό τόπο του Ψηφιακού Σχολείου. (http://digitalschool-4.minedu.gov.gr/modules/auth/listfaculte.php )
Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990  ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Online μαθήματα Wordpress

μαθήματα Wordpress

14325 Άτομα έλαβαν δωρεάν τον παρακάτω οδηγό.

Εσείς;