Σημαντικότερα άρθρα

Από το Blogger.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Συγχαρητήρια! Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το YouTube για τα Σχολεία!


Το όνομα YouTube, είμαι σίγουρος ότι ακούγεται καθημερινά δίπλα σας πολλές φορές και για διάφορους λόγους.
Θέλετε να ακούσετε ή να «κατεβάσετε» κάποια τραγούδια, να δείτε κάποιο  τρέιλερ από νέες ταινίες,  να αναπαράγετε προσωπικά βίντεο, όλα στο YouTube, στο ποιο αξιόπιστο media μέρος που είναι και δωρεάν.

Όμως, η μαμά εταιρία
Google παρατήρησε ότι ενώ υπάρχουν χιλιάδες βίντεο με εκπαιδευτικό περιεχόμενο η αναζήτηση τους και ο εντοπισμός τους από τα παιδία – φοιτητές, ήταν δύσκολη λόγο του μεγάλου όγκου.

Έτσι προστέθηκε άλλη μια υπηρεσία με το όνομα
 «YouTube for Schools».
Είναι ένα τμήμα του «YouTube» ρυθμισμένο έτσι ώστε να μπορούν οι υπεύθυνοι των σχολείων εκπαιδευτικών μονάδων να ανεβάζουν μόνο εκπαιδευτικό υλικό προς όλους με άμεση αναζήτηση και χωρισμένο σε λίστες με συγκεκριμένο αντικείμενο και βαθμό δυσκολίας.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Το Timeline του Facebook είναι πλέον διαθέσιμο.


Τώρα μπορείς να πεις την ιστορία της ζωή σου με τη χρήση μόνο μιας σελίδας.
Ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook, ανακοίνωσε στο ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της εταιρίας ότι πλέον είναι στο κοινό διαθέσιμη η υπηρεσία Timeline.

Περισσότερα λόγια δεν θα πούμε δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε τη ακριβώς γίνετε με το Timeline του Facebook.






Πως μπορείτε να μπείτε στο Timeline απλά κάντε κλικ εδώ. Πρέπει να γνωρίζετε ότι χρειάζεται update o Flash player με την είσοδο σας στο Timeline

Τέλος σκοπός του νέου σχεδιασμού του Facebook σύμφωνα με τον ιδρυτή του, είναι όλοι οι χρήστες να βάλουν άφοβα όλα τα προσωπικά τους στοιχεία στο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης.

Πολύ καλή κίνηση τεχνολογικά από το Facebook, και εάν λάβουμε υπόψη το
Google + (είδη ή τραγουδίστρια Britney Spears έχει ένα εκατομύριο «Like», Google + ) και το YouTube update που έγινε πριν από λίγο καιρό θα καταλάβουμε πόσο μεγάλη είναι πλέον η μάχη για το ποιος θα αποκτήσει τη δύναμη στα Social media.

Ποιος θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα με τη θέληση και τη συγκατάθεση του χρήστη. Εγώ θα σας πρωτινό να διαβάσετε τον ηλεκτρονικό οδηγό «
Προστασίατης ιδιωτικής μας σφαίρας στο Facebook» που προσφέρεται από το saferinternet.gr  δωρεάν.


Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο Internet explorer της Microsoft θα ενημερώνετε αυτόματα...


Internet explorer update
Ο Ryan Gavin, ο γενικός διευθυντής των επιχειρήσεων του Internet Explorer και του μάρκετινγκ, δήλωσε ότι από τον Ιανουάριο σε Αυστραλία και Βραζιλία και πολύ σύντομα και στον υπόλοιπο κόσμο οι ενημερώσεις του Internet Explorer θα γίνονται αυτόματα.


Όλοι έχετε δει κάποιο μπαλονάκι κάτω δεξιά στην οθόνη σας να σας ενημερώνει ότι υπάρχουν αυτόματες ενημερώσεις των Windows.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Δεν μπορείτε να διαβάσετε τα αρχεία office 2007, 2010 από παλαιότερη έκδοση, είναι απλό…..


Open effice 2007, 2010 from 2003
Οι τεχνολογία πάνω στου υπολογιστές αναπτύσσετε ταχύτατα και από πλευράς hardware αλλά και από πλευράς software.

Το πολύ γνωστό σε όλους μας Office της Microsoft μέσα σε 2 χρόνια έχει αλλάξει 3 version από το 2003 έχει προχωρήσει στο 2007 και τώρα στο 2010, με αποτέλεσμα πολύ από τους χρήστες που δεν έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν την αναβάθμιση να έχουν πρόβλημα με την ανάγνωση αρχείων που δημιουργήθηκαν από ποιο νέες version.

Υπάρχουν τρις απλές λύσεις:  

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011


Μην συμβιβάζεστε με αργές ταχύτητες, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας.


Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Καλώς ορίσατε στο blog της πληροφορικής

Για βοήθεια στην πληροφορική
Ο στόχος του site αυτού είναι να μπορούν οι χρήστες να λαμβάνουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και δωρεάν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα ή στις απορίες τους, πάνω στην τεχνολογία των υπολογιστών και σε ό,τι υπάρχει γύρω από αυτούς.
Κάθε δέκα (10) ημέρες θα γίνεται μια ψηφοφορία και θα επιλέγετε εσείς σε ποιο από τα θέματα θα θέλατε να ενημερωθείτε. Η ψηφοφορία θα είναι ανώνυμη και θα έχετε δικαίωμα να κάνετε παρατηρήσεις ή και διορθώσεις (η πληροφορική είναι τεράστιο αντικείμενο) πάνω στα θέματα που θα επιλέγουμε να αναλύσουμε.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για περισσότερα από τα θέματα που θα αναπτύσσουμε μπορείτε να το ζητάτε μέσα από την αποστολή ενός απλού email.
Καλό είναι να επισκέπτεστε τη σελίδα τακτικά διότι θα σας παρουσιάζουμε και κάποια έξυπνα τρικ για να γίνει η ζωή σας πιο εύκολη σε σχέση πάντα με τους υπολογιστές (παράδειγμα, γνωρίζατε ότι ο Mozilla firefox υποστηρίζει και μπορεί να διορθώνει τα ορθογραφικά μας λάθη ή ότι μπορείτε να έχετε παντού τα ίδια bookmarks «Τα αγαπημένα μου»).

Μεγαλύτερη ασφάλεια με ΙΕ8. Κατεβάστε τον Internet Explorer 8 τώρα! microsoft
αλλά για μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο Γρήγορο Web κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft


Όλες οι αναλύσεις θα παρουσιάζονται και με εικόνες από print screen αλλά θα προσπαθήσω να δημιουργώ και κάποιο αντίστοιχο YouTube βίντεο για αυτές.
Όλα αυτά θα διατίθενται δωρεάν διότι αυτός είναι ο αρχικός στόχος του site “takissaid”.



Οι Έλληνες αγοράζουν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα τους μέσα από το διαδίκτυο.

Αγορές online
Χριστούγεννα και τα μαγαζιά έχουν την τιμητική τους.  Όλοι θέλουμε να κάνουμε ένα δώρο σε αγαπημένα μας πρόσωπα, εκτός των κλασικά οικογενειακά δώρα.

Τα μαγαζιά όμως δεν είναι μόνο τα φυσικά που επισκεπτόμαστε. διαλέγουμε ή δοκιμάζουμε κάποιο υποψήφιο προϊόν προς πώληση. Πλέον υπάρχουν και τα λεγόμενα on line καταστήματα που έχουν κατακτήσει την Ελληνική αγορά.

Δεν την έχουν κατακτήσει άδικα αφού πολλές φορές αγοράζοντας on line έχουμε όφελος έως και 70 % από την τιμή που θα πετυχαίναμε σε ένα φυσικό κατάστημα.

Amazon και Yahoo! Messenger σας ενδιαφέρει το παρακάτω άρθρο.

Amazon - Yahoo
Εάν έχετε κάποιο λογαριασμό στην Amazon ή  χρησιμοποιείτε Yahoo! Messenger σας ενδιαφέρει το παρακάτω άρθρο.

Μαζική αποστολή μηνυμάτων  με θέμα:  “Έχετε (1) μήνυμα από την Amazon” με την παρακάτω μορφή.

Subject: You have (1) Message from Amazon
Attached file: NO003950033.html
Message body:
Dear customer,
Your online account is about to expire and will be deactivated.
Please confirm wether you want to continue using Amazon or not.
If the answer is yes, download and complete the attached form.
If the answer is no, please ignore this e-mail.
Best wishes,
Amazon Team
Note – Do not reply to this e-mail.
Το συνημένο NO003950033.html. περιλαμβάνει Trojan, και το όνομα αυτού “ Troj/Phish-AZ”.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η Apple, μετά το βίντεο του Trevor Eckhart σταματήσει να το υποστηρίζει



Ο ερευνητής ασφαλείας «Trevor Eckhart» δημοσίευσε ένα video που δείχνει με ιδιαίτερα λεπτομερή τρόπο ένα κρυμμένο λογισμικό που είναι εγκατεστημένο σε κινητά τηλέφωνα και καταγράφει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με δραστηριότητες των χρηστών.

Ένα video που διαρκή μόνο 17 λεπτά δημοσιεύτηκε στο youtube.com και εως τώρα το έχουν δει  1,093,917 φορές, δείχνει πώς το software αυτό -γνωστό ως Carrier IQ- καταγράφει κάθε μήνυμα κειμένου, αναζήτηση στο Google και τηλεφωνικό αριθμό.

Στο παρακάτω  video το κινητό του
Eckhart ένα HTC εμφανίζεται με την ονομασία «HTC IQ Agent» καταγράφει τα https από τα URL που επισκευτόμαστε και ότι το λογισμικό λειτουργεί όταν το Android OS είναι σε λειτουργία φυσικά ο χρήστης δεν μπορεί να διακόψει την λειτουργία του. Όλα τα παραπάνω βασίζονται στο περιεχόμενο του ερευνητή στο παρακάτω video.



Η εταιρεία Carrier IQ, αναφέρθηκε στο συμβάν λέγοντας πως το λογισμικό υπάρχει μόνο για τη συλλογή πληροφοριών για να συλλέξουν πληροφορίες όπως: για μία τηλεφωνική κλήση διακόπτεται, η ποιότητα του σήματος είναι φτωχή, οι εφαρμογές διακόπτονται ή η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μειώνετε δεν είναι ικανοποιητική.

Η Apple, μετά το βίντεο του Trevor Eckhart που αποδείκνυε ότι το software Carrier IQ, το οποίο είναι ενσωματωμένο και στο iOS, καταγράφει τις κινήσεις των χρηστών, ανακοίνωσε επίσημα ότι έχει σταματήσει να το υποστηρίζει.
Χριστούγεννα, δώρα, οικονομική κρίση, δεν παίρνω ποια χριστουγεννιάτικο δώρο από τη δουλειά μου, όλες αυτές είναι η πρώτες σκέψεις που μας  έρχονται πλέον όταν βλέπουμε ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Κάθε πέρυσι και καλύτερα, τα καταστήματα της γειτονιάς και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα περιμένουν αυτές τις μέρες να πάρουν μια οικονομική ανάσα.



  Ακολουθούν απλοί κανόνες, για να υλοποιήσουμε μια ασφαλή online αγορά:

σχολικα βιβλια

Oι σύνδεσμοι είναι: (σχολικα βιβλια κατεβασμα download school books)
1.)Βιβλία Δημοτικού
2.)Βιβλία Γυμνασίου
3.)Παροράματα βιβλίων Δημοτικού – Γυμνασίου
4.)Προσχολική Αγωγή
Βιβλία τα οποία διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο μπορείτε να ανακτήσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο του αντίστοιχου μαθήματος από την αρχική ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Επίσης, βιβλία διατίθενται και από τον διαδικτυακό τόπο του Ψηφιακού Σχολείου. (http://digitalschool-4.minedu.gov.gr/modules/auth/listfaculte.php )
Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990  ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Online μαθήματα Wordpress

μαθήματα Wordpress

14325 Άτομα έλαβαν δωρεάν τον παρακάτω οδηγό.

Εσείς;